vineri, 10 iulie 2015

Eram doar o copila!

Aceasta seara de vara imi aduce aminte de un moment din viata mea pe care nu am stiut sa il apreciez când a trebuit pentru ca eram copila si naiva, dar imaginea mi-a ramas intiparita in minte si inca exista clipe când ma gandesc la el.
Da...el, mereu va exista un el!

Eram in liceu, in tabara la mare când am cunoscut un baiat, foarte sarmant, de care mi-a placut enorm. A reusit sa ma convinga sa stam cateva clipe de vorba iar apoi am tot iesit in toate acele zile cat ma aflam acolo.
Era acel gen de persoana care nu cerea nimic la schimb, doar prezenta mea alaturi de el era suficienta. Asa ca, ne-am plimbat pe malul marii, ne-am povestit vietile si aspiratiile si am zambit.
Ma facea sa ma simt cea mai importanta fata din lume, nimic altceva nu conta pentru el. Vedeam cum fata i se lumina când ma vedea si cat de bucuros era doar pentru ca ma avea langa el!
Dar...a venit acea zi in care trebuia sa plec acasa, când trebuia sa ne despartim.
Acea imagine ma va bantui toata viata mea!
In ziua plecarii, nu am avut curajul sa ma duc sa-mi iau ramas bun de la el pentru ca nu suportam sa trec prin momentul despartirii asa ca, am plecat fara sa-i mai spun nimic. In mintea mea era ca si asa nu mai conteaza, eram din orase diferite si probabil nu ne-am mai fi vazut vreodata...si am plecat.
M-am dus la gara, asteptam trenul ,dar cu privirea inca il cautam in speranta ca va veni sa-si ia ramas bun.
M-am urcat in tren si inca il cautam, tot mai asteptam sa vina.
Trenul s-a pus in miscare si atunci l-am zarit, era pe peron si...incerca disperat sa ma gaseasca, moment in care am inghetat si nu am mai putut spune nimic, nici macar sa il strig, tot ce am facut a fost sa ma uit la el cum inca ma cauta...dar nu m-a gasit!

Eram copila si totusi inca imi mai aduc aminte si acum!

joi, 9 iulie 2015

Experimentul meu...iar copil fara griji!

In ultima perioada am incercat sa uit de grijile cotidiene, sa incerc sa traiesc ca in copilarie, dar din perspectiva unui adult, a mers o vreme, m-am simtit ca o adolescenta care poate face tot ce-si doreste.
Un sentiment pe care nu l-am mai simtit de prea multa vreme, sa crezi ca toata lumea e a ta si indiferent de ce-ti rezerva viitorul, acum trebuie doar sa traiesti clipa.
Un sentiment pe care-l uitasem si care m-a facut sa ma simt impacata cu mine, linistita si capabila de orice.

Asa cum cineva mi-a povestit ca a intrebat un copil ce griji are iar copilul i-a raspuns..."ce inseamna griji?", exact asta am trait eu, a fost un experiment foare interesant si placut.
Doar ca ajungi in acel moment...ca atunci cand esti la birou si nu ai chef de munca asa ca doar te faci ca muncesti, iti iese si reusesti toata ziua sau toata saptamana sa nu faci nimic dar problema este ca tot tu vei face treaba din acea zi/saptamana, asa ca nu ai reusit decat sa te pacalesti pe tine si sa ajungi la final sa tragi si mai multe probleme dupa tine. Cam asa a fost si cu experimentul meu, nu am reusit decat sa aman ce trebuia sa fac de la bun inceput, o parte din mine nu regreta dar am realizat ca acum e prea tarziu si am ajuns la o varsta la care nu imi mai pot permite sa copilaresc pentru ca nu fac decat sa ma pacalesc pe mine.
Grijile si problemele se tot aduna si nu e nimeni sa le rezolve in locul meu!

Asa ca, am fost copil, adolescenta si m-am bucurat de acele clipe dar acum a venit vremea sa devin adult!