vineri, 26 iunie 2015

Este necesar sa „rupem" tiparele si sa-i ajutam sa fie fericiti.

Esti invatat de mic ca in viata trebuie sa faci o scoala, un liceu, o faculte, mai nou si un master iar apoi sa-ti gasesti de munca, sa-ti iei o casa in rate pe 30 de ani (pentru ca altfel nu se poate), sa-ti faci o familie (daca esti mai norocos) iar apoi sa muncesti si sa astepti sa mori.
Ne intrebam de ce suntem nefericiti, avem tot ce ne-am dorit si totusi suntem nefericiti.
Intrebarea este....ai tot ce ti-ai dorit tu sau ce ti-au spus altii ca trebuie sa-ti doresti.
Haideti sa incercam sa ne intoarcem in trecut, pe vremea când eram copii si sa ne amintim ce ne doream sa devenim iar raspunsul la intrebarea... „de ce nu sunt fericit?” ti-l vei da singur.

Nu suntem fericiti pentru ca nu asta ne-am dorit de la viata, nu asta ne facea fericiti cand eram copii. Am ajuns aici pentru ca asa cere societatea, sa fim niste mediocrii, nu cumva sa excelam intr-un anumit domeniu sau sa „rupem" tiparele.
Am vazut ca in ziua de astazi se pune foarte mult accent pe studii si de preferat sa ajungem sa lucram si intr-o multinationala, sa devenim toti niste „soareci" de birou.
Nu-mi condamn parintii pentru ca nu m-au ajutat sa-mi dezvolt aptitudinile, pe vremea când ei erau tineri lucrurile stateau altfel, terminai o scoala iar statul te ajuta sa-ti gasesti de munca si sa-ti iei o casa fara sa mori de foame pentru ca ai rate de platit. Asa au fost crescuti si asa ne-au crescut si ei pe noi, in plus pe vremea aceea nu aveau acces la informatie asa cum avem noi acum.
Intre timp vremurile s-au mai schimbat iar acum stai 18 ani in scoala ca apoi sa vrei sa te angajezi si sa ti se spuna ca nu ai experienta.
Asa ca, haideti sa incercam sa schimbam ceva, daca pentru noi este prea tarziu, macar pentru copiii nostri, sa invatam sa ne ascultam copiii, sa vedem ce pasiuni au si sa incercam sa le dezvoltam aceste pasiuni.
Poate nu-i place matematica dar sta toata ziua si deseneaza, poate-i place literatura sau isi doreste sa cante la chitara, poate ii place sa joace fotbal sau sa gateasca.
Haideti sa incercam sa ne ajutam copiii sa faca in viata ceea ce-si doresc ei nu ce-si doreste societatea pentru ei.

Este necesar sa incepem sa „rupem" tiparele si sa-i ajutam sa fie fericiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu